RORO

Directorul general Hexi Pharma, 3 ani de închisoare și 2,6 milioane de lei amendă penală pentru firmă. Prima decizie în scandalul dezinfectanților din spitale

Published at Wednesday, 30 January 2019, 21:01

Directorul general al companiei Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu executare. De asemenea, judecătorii Tribunalului București au decis dizolvarea firmei și aplicarea unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei, informează Mediafax.

de Mihai Niculescu

Mihai Leva, şeful de producţie al firmei Hexi Pharma a primit și el o sentință de 3 ani și opt luni de închisoare, dar decizia magistraților nu este definitivă. 

„În perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, inculpata S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă”, arată procurorii, potrivit Mediafax

Parchetul General susţine că Flori Dinu, „în intervalul 1 iunie 2010 – 16 mai 2016 (…), în calitate de director general al persoanei juridice inculpate, a coordonat activitatea de vânzări desfăşurată de către S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., asigurând plasarea pe piaţă la aproape toate unităţile sanitare de dimensiuni mari din România, a unor produse biocide ineficiente sub aspect bactericid, fungicid, sporicid, micobactericid, înlesnind cu intenţie nerespectarea de către membrii personalului medical de specialitate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor nosocomiale (boli infectocontagioase)”. 

Dosarul Hexi Pharma a pornit în urma unei investigații ample, publicată de echipa Mirela Neag, Cătălin Tolontan și Răzvan Luțac în Gazeta Sporturilor, în primăvara anului 2016. 

Foto: Hepta / Mediafax Foto / GrigorePopescu

Next episode

Doi judecători din dosarul Hexi Pharma au cerut să fie schimbați la apel, după ce, la început, instanțele și-au plimbat dosarul între ele un an!