ENEN

Ambulanța președintelui României și cele ale CSAT au utilizat antiseptice diluate Hexi! Autoritățile recunosc doar anii 2013-2014, sursele ziarului susțin că ”s-au folosit nu doar la Băsescu, ci și la Iohannis”

Articol publicat marţi, 24 mai 2016, 06:05

Președinte 70% protejat! Încă un serviciu secret a eșuat în fața firmei Hexi: SPP și ambulanța de la Spitalul Militar foloseau la Cotroceni produse neconforme.

UPDATE. Gluma zilei pe net:

"- Lui Tolo nu-i merge siteul!

- Lasă, își revine el, important e să îi meargă frânele de la mașină"

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Joi, 19 mai, Gazeta Sporturilor a întrebat Președinția României dacă a folosit dezinfectanți Hexi Pharma, "indiferent care a fost firma contractoare".

Răspunsul a venit vineri, chiar în ziua conferinței de presă a lui Klaus Iohannis: "Administrația Prezidențială nu a achiziționat niciodată dezinfectanți de la firma Hexi Pharma, nici direct și nici prin alți furnizori".

Diferența este evidentă.

Și trucul este slab.

Ziarul a întrebat dacă au folosit, Palatul Cotroceni a răspuns că n-a cumpărat.

Poți folosi fără să cumperi tu.

Dar nu era o discuție de făcut cu președintele, în direct.

Cine asigură intervențiile de urgență ale președintelui?

"Puteți folosi substanțele chiar dacă nu le achiziționați dumneavoastră. De pildă, dacă le cumpără alții: SPP sau cei care asigură asistența medicală a președintelui. Cine asigură asistența de urgență a președintelui României?", am pus încă o întrebare staff-ului de la Cotroceni.

Între timp, SPP ne răspunsese că nu a folosit produse Hexi. E corect, dar cei de care SPP are grijă au folosit!

Cine asigură asistența medicală de urgență pentru președintele țării și pentru cei din CSAT?

Pentru că informațiile ziarului sunt acelea că nici cel mai protejat om din țară, indiferent cine a fost acesta în ultimii 10 ani, nu a scăpat de contactul cu biocidele diluate.

Unitatea specială se numește SMUTS

"Spitalul Militar Central oferă echipajul care asistă președintele. Întrebați-i pe ei, vă rugăm!", spune Palatul Cotroceni.

Siguranța, inclusiv cea medicală, a președintelui este datoria SPP. Iar SPP încheie, prin lege, un protocol cu Spitalul Militar Central. Și, precum restul României, nici SPP și nici SMC nu verifică antisepticele pe care le utiliează pentru președinte.

Mai concret, medicii și asistenții de la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Militar sunt cei care asigură asistența de urgență și pentru președinte, și pentru ceilalți membri ai CSAT.

Ei formează Serviciul Medical de Urgență și Transport Sanitar (SMUTS) care se află în subordinea Spitalului Militar

Punem întrebarea legată de produsele Hexi către Spitalul Militar. Care ezită.

"Vineri, după ce le-ați trimis cererea, s-au sfătuit șefa spitalului, generalul Florentina Radu, și șeful Direcției Medicale a MApN, colonelul Constantin Ștefani. Ei știau, evident, că s-au folosit Hexi și pe vremea lui Traian Băsescu și acum, la Klaus Iohannis! Dar nu știau cum să îmbrace răspunsul", susține o sursă din zona medicală a Armatei.

Spitalul Militar Central a evitat să dea vineri vreun răspuns, deși, din informațiile ziarului, acesta era redactat.

Polyiodine, diluat cu 30%

.

Între timp, duminică seara moare Dan Condrea și totul intră într-o spirală strânsă a neîncrederii publice.

Din informațiile din interior, rezultă că Spitalul Militar Central a trimis încă de vineri către Ministerul Apărării răspunsul despre Palatul Cotroceni, așteptând aprobarea de a-l da mai departe.

Ca să fie limpede, toate aceste tărăgănări au ca obiect o informație publică: pentru că felul în care sistemul medical eșuează să-i protejeze pe președintele țării și pe ceilalți membri CSAT reprezintă o chestiune de interes public.

Ieri după amiază, Spitalul Militar Central răspunde că nu au folosit dezinfectanți Hexi Pharma, "ci, doar în anii 2014 şi 2013, antiseptice cu aplicare locală (soluții pe bază de iod, respectiv, soluţie apoasă şi tinctură)".

Pe românește, că lor li se încleștează limba când o spun: președintele României a fost îngrijit cu Polyiodine și Polyiodine tinctură.

Analizele făcute de Guvern la Icechim pentru Polyiodine au depistat o concentraţie de PVP-iod de 7,41% faţă de 10%, aproape 30% diluare.

La Polyiodine tinctură, statul n-a făcut o analiză de concentrație.

"Jurnaliștii sunt de vină!"

Tot ieri, în jurul morții lui Dan Condrea s-a adunat multă rumoare și destul de puține informații certe.

Rând pe rând, s-a dezvăluit că nici SRI și nici unitățile specializate ale Ministerului de Interne nu l-au urmărit pe patronul Hexi Pharma în ultima sa zi de viață.

Conform declarațiilor nesigure ale procurorului general Augustin Lazăr e posibil ca nimeni să nu-l fi filat pe Condrea în timpul a ceea ce pare o sinucidere.

După dezbateri aprinse în interiorul său, Comisia Parlamentară a cerut SRI să vină cu un răspuns la întrebarea: Ați considerat cazul de siguranță națională?

Să vedem răspunsul.

În acest timp, la emisiunea Simonei Gherghe de la Antena 1, Daniel Olteanu, avocatul lui Dan Condrea, vorbind despre moartea clientului său, a dat sentința: Jurnaliștii sunt de vină!

Așa s-a încheiat o zi cu încă un serviciu secret de elită care a folosit Hexi pentru demnitarii pe care-i apără.

SPP n-are de ce să fie prea supărat. În acest ritm, întrebarea e cine n-a folosit.

Iată cum s-a derulat corespondența cu Spitalul Militar

Ieri, la ora 14:57, ne-au comunicat că nu s-au folosit "dezinfectanți" Hexi Pharma. Când i-am întrebat dacă asta e o negare, pentru că ziarul are informații că s-au folosit, au revenit la ora 15:37, cu recunoașterea faptului că au utilizat pentru ambulanța președintelui produse în perioada 2013-2014.

Sursele gsp susțin, însă, că s-au folosit mai multe produse pentru această ambulanță și până în momentul izbucnirii scandalului, nu doar în mandatul lui Traian Băsescu.

bucata

 

Episodul următor

Hexi nu e unic. Cum a descoperit la microscop un medic de la Elias ”bacterii de hazna” în dezinfectanții produși de Romchim! Cine a mușamalizat