ENEN

Mincinos cu acte! E-mailul care arată că patronul detergenților diluați își plătea datoriile din banii laboratorului unde făcea analizele

Articol publicat vineri, 29 aprilie 2016, 07:04

Stăpînul Hexi Pharma a susținut că nu are dezinfectante la Spitalul de Arși. Dar are. Și a spus că nu controlează Unilab. Dar îl controlează.

UPDATE: ”Supăraţi că i-a dat în gât, cei de la Hexi Pharma au încercat să-l otrăvească pe Tolontan, dar şi otrava era diluată”, din poantele Times New Roman despre caz. Sau, și mai bună: ”O tonă din Suprasept, așa diluat cum e, poate omorî chiar și trei bacterii”, e reacția halucinantă a patronului Hexi Pharma. ”E drept, nu din prima zi, dar într-o săptămână, hai două, tot mor ele. Asta în condițiile în care produsul nostru este unul bio, care în mod normal nu omoară bacteriile, ci doar le deranjează și, dacă au bun simț, bacteriile pleacă singure din spitale”. 

UPDATE: Cristi Pantazi scrie pe Hotnews despre dezamăgitoarea acțiune a guvernului, care n-a luat act de energia și de supărarea activă a oamenilor în fața crizei dezinfectanților. Și n-a acționat decis. Ziaristul se întreabă, legitim, de ce i-a trimis pe aceiași oameni să controleze spitalele, ca și pînă acum. Vom afla de ce.

UPDATE: Într-o declarație oferită Evenimentului zilei, Dan Alexandru Condrea invocă un complot străin menit să scoată de pe piață firma sa românească. ”Aşa suntem noi în România, ni se pare că ce e adus de afară e perfect şi ce e produs în ţară e bun de aruncat la gunoi”, declară Condrea.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan și Alex Nicodim (foto)

Delictele care încheie vieți omenești sau le mutilează se cer spuse.

Ieri, când autoritățile au început să se dezmorțească, anunțând, pe la ora prânzului, că deschid anchete în cazul dezinfectantelor diluate, Hexi Pharma tocmai câștiga noi contracte cu statul.

Unitatea Militară 02534 din Iași, Spitalul din Marghita, Spitalul din Șimleul Silvaniei și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie din București cumpărau, fără licitație, antiseptici de la firma lui Dan Alexandru Condrea.

2016 e anul cel mai bun al patronului.

Cinismul perfect. De ce a avut cele mai bune luni din viața sa de patron? Pentru că a existat "Colectiv"!


"Cât sunteți gata să plătiți pe curățenie?"

În momentul decembrie 2015, când oamenii au devenit conștienți de infecțiile din spitale, vânzările de dezinfectante au decolat.

Liderul Hexi și-a tras partea leului. De la contracte de 10 milioane de euro în 2015, în 2016 firma se îndreaptă rapid spre marele pot: bagă dublu!

14

 contracte cu spitalele de stat a cîștigat Hexi Pharma numai în ultimele trei zile, în plin dubiu de conformitate a produselor sale

Gata, e nevoie să se facă curățenie pe bune, s-a spus. Cu ce? Cu produse ca lumea, nu ca până acum!

Cât sunteți gata să plătiți pentru o curățenie adevărată? Oricât!


Imaginea de la Spitalul de Arși

Hexi Pharma e și în spitalele unde spune că nu este.

În primul drept la replică de după dezvăluirile Gazetei, pe vremea când se uita chiorâș de pe Lună la jurnaliștii-muritori, netulburatul Dan Alexandru Condrea declara: ”În ultimele 12 luni, produsele noastre nu au fost prezente în Spitalul de Arși”. În tabel, Spitalul de Arși apare cu numele Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică.

În dreptul lui apare NU.

Să vedem ce valoare are un NU pentru Condrea. Iată imaginea înregistrată în chiar aceste momente și trimisă de un medic de la Spitalul de Arși. Sau Chirurgie Plastică, dacă vreți să îi spunem așa. Oricum îi spunem, e prima minciună.

. 

Omul care controlează totul

Cum ajung produsele Hexi Pharma în spitale e o altă poveste, că uneori nici compania pare că nu mai știe.

Dominația lui Condrea e realizată prin atâtea firme, producător, distribuitor, firmă de curățenie, "face și deszăpeziri în curțile spitalelor", că bunăstarea și-a pierdut șirul. Am uitat ceva din enumerare? Da.

Am uitat rubinul coroanei, laboratorul Unilab. Laboratorul de analize asigură umbrela științifică a acestei nemaivăzute operațiuni de vrăjire a sistemului public de sănătate. La care au fost martori pasivi nu doar oficialii din minister, dar și cei din DNA, SRI, care aveau obligația să vegheze la o astfel de apariție în domeniul sănătății publice.

Sigur, poate că n-au văzut. Aparent, Condrea s-a ținut departe de Unilab.

Era prea mult să fie și producător, și cel care face analizele produselor pentru avizare și verificare. Bătea la ochi și îi expunea pe cei care îl țin în brațe.

Dacă vreți să revedeți dialogul de duminică, 24 aprilie 2016:

– Cele mai multe analize unde le faceți?

– La un laborator din Otopeni. (E iritat, s-a înroșit vizibil).

– Cum se numește?

– Unilab. E cel mai ieftin și avem o relație bună.

– Este adevărat că dumneavoastră controlați acest laborator?

– Nu e al meu.

– Am întrebat dacă-l controlați, nu dacă îl dețineți.

Înghite în sec. Îi întindem harta legăturilor companiilor lui, folosind date de la termene.ro, pe care ei le iau de la Registrul Comerțului.

– Uitați-vă, vă rugăm, datele de la Registrul Comerțului. Unilab e administrat de aceeași firmă ca și firma dumneavoastră Medical Cleaning. Firma administrator a ambelor se numește Emex.

– Nu știam asta. Cred că ne fac contabilitatea. Dar cum să controlez eu laboratorul, că nu mă pricep la ce se întâmplă acolo? Sunt doar prieten cu directoarea de la Unilab.


"Vă rog să luați factura pe firma Unilab!"

Și acum emailul.

Dan Alexandru Condrea are multe proprietăți. În general, case pe pământ, nu apartamente.

Pe unele le închiriază.

Pe 28 martie 2013, patronul Hexi Pharma se oferă să plătească daunele inundării unui vecin. Și-i oferă omului datele financiare ale Unilab, de unde urma să-i vireze banii.

"Da, m-am angajat să suport costul reparației daunelor cauzate de infiltrație, la prețul pieței", îi scrie Condrea într-un email.

Să nu zâmbiți la asta cu "prețul pieței", omul e "casual business" în fiecare împrejurare.

El adaugă: "Vă rog să luați factura pe materiale și manoperă pe firma cu datele de mai jos.

SC UNILAB SRL

Oraș Otopeni, Calea București

(...)"

mail blog tolo Răspunsul prin care patronul Hexi Pharma susţine că-i va plăti unui vecin stricăciunile prin SC Unilab SRL


Urmează datele financiare ale laboratorului pe care ”nu-l dețin, nu-l controlez”, dar de banii căruia dispune!

După cum Condrea n-a văzut nicio problemă ca, la una dintre vilele sale, D16, din complexul Triumf - Aslan, să treacă în dreptul proprietarului "SC Hexi Farma SRL - Unilab". Mai cinstit de atît nu se poate.

De altfel, sediul laboratorului Unilab e la doi pași.

În tabelul de întreţinere din august 2013, un imobil apare cu asocierea În tabelul de întreţinere din august 2013, un imobil apare cu asocierea "SC Hexi Farma SRL - Unilab" în dreptul proprietarului


Oul și găina

Rezumat. Condrea dispune cum dorește de banii Unilab. A doua minciună.

Mai era nevoie de această demonstrație? Da, este nevoie, pentru că nu Condrea a creat sistemul, ci sistemul l-a creat pe el.

Și sistemul ne interesează.

Autoritățile medicale, de avizare, de control și spitalele, au știut foarte bine cu cine lucrează. Și poate că și alții au știut. Nici unul dintre ei nu va veni să spună: cedez!

"S-au dat atât de mulți bani și e atât de multă lume complice că totul se poate mușamaliza"
- sursă a Gazetei

Dacă nu sîntem atenți, ne putem alege cu o forfotă și atât.

Hexi Pharma: "Vom coopera pe deplin"

Ieri, Hexi Pharma a anunțat că se pune la dispoziția autorităților, că oprește producția și că e gata să plătească toate analizele. Să nu ne grăbim, zicem și noi, cu plata! Factura va fi, credem, ceva mai detaliată. Să nu ne grăbim!

Condrea s-a predat atît de repede pentru că el știe ce concentrație se va găsi în bidoanele din toată țara. În privința concentrației, firma și autoritățile care au acoperit-o au pierdut meciul. Acum ideea e pe cine aruncă vina.

Că nu e vorba doar despre produsul Hexi-Sept. Nu uitați că laboratorul ICECHIM a confirmat rețetele diluate oferite de sursa din fabrică și publicate luni, cînd puțini le-au crezut.

Tot timpul am avut însă mai multe probe.

Sursa a afirmat că, deși rețeta oficială de fabricație trebuia să fie de 12%, Suprasept se producea diluat după o rețetă de 1,25%, semnată chiar de directorul general Flori Dinu. Și 1,17% a ieșit la laborator. Și mai exista și Thor, dar și alte produse diluate, a afirmat sursa.

Asta așa, o mică notiță dacă cineva de la stat încearcă să acopere urmele!

"Hexi Pharma a demarat o anchetă internă pentru a stabili care sunt factorii responsabili" este fraza care deschide comunicatul companiei.

Pe directorul de producție Mihai Leva l-a luat cu amețeală.

Omul din fabrică, primul vizat

"Patronul Condrea se pregătește să arunce totul pe Leva, directorul de producție din ultimii ani", spune un om la curent cu frământările din firmă.

Informația e credibilă, venind de la aceeași voce care acum două zile a dezvăluit că Hexi Pharma "se va agăța de ideea că, indiferent de concentrație, produsele își fac treaba". Își fac treaba. Exact această expresie a apărut ieri în comunicatul firmei.

E bine când ai, ca jurnalist, avans de informație. Și când publicul are, astfel, acces la ceea ce se întîmplă în culise.

Și se întîmplă că oamenii care vor vorbi întîi cu procurorii vor avea o soartă mai bună.

Patronul Dan Condrea şi directorul de producţie Mihai Leva, duminică, 24 aprilie, în fabrica Hexi Pharma din Mogoşoaia Patronul Dan Condrea (stînga) şi directorul de producţie Mihai Leva (dreapta), duminică, 24 aprilie, în fabrica Hexi Pharma din Mogoşoaia. Patronul venise de la întîlnirea cu ziariștii Gazetei.


Condrea a luat documentele acasă

Sacrificiul ritualic al lui Leva a început, de fapt, de duminică. Dar omul de producție nu s-a prins. După ce a vorbit cu Gazeta, Condrea și-a chemat șefii la fabrică.

Au venit fiecare cu gândurile lor, iar Condrea și Flori Dinu au plecat cu documentele tuturor. Asta-i viața!

1,17%

era concentrația reală a Suprasept, conform analizei plătite de ziar la laboratorul de stat ICECHIM

12%

era concentrația de pe etichetă a produsului Suprasept, astăzi comercializat sub numele Hexi-Sept

Supraseptul, substanța găsită diluată de 10 ori la ICECHIM, ajungea în spitale și trebuia diluată la rîndu-i că pe el scria ”concentrat”. Despre oamenii aceștia vorbim!

”Devenea apă de ploaie. În SUA, de pildă, sub 1,5% nici nu se folosește glutaraldehida, substanța activă din Hexi-Sept!”  - chimist român din America

Ei au făcut-o însă.

"Leva s-a trezit luni că toate fișele de producție, toate hârtiile care arătau cine decidea rețetele, sunt la Condrea. Și Leva  e disperat, se gîndește să spună ce știe", descrie o sursă ce face acum directorul din hală.

De regulă, în astfel de situații, câștigă cine își dă seama că e gata, că minciuna nu mai ține.

Asta dacă sistemul va ceda.

Pentru că mai e o urmare.


Mai departe?

"Ministerul Sănătății a început propriile controale în spitale. Dar ministrului Achimaș nu-i pasă că le vor face aceeași oameni de la DSP care au fost mână în mână cu spitalele și cu agenții Hexi Pharma", afirmă o sursă a ziarului.

Agenții Hexi erau iepurașul de Paște, Moș Crăciunii, renii și toate personajele fabuloase ale copilăriei pentu epidemiologii și diverșii directori din spitale.

Toată țara îi aștepta cu urechea pe șina de tren, când venea ziua.

"Așa încât, dacă se controlează ei pe ei, pot îngropa cazul", crede omul. Nu știm. De pildă, o sursă susține că produsele abia fotografiate au început să dispară de la Spitalul de Arși.

Există cel puțin o vedetă de televiziune pe care cineva a încercat să o mituiască, cu o propunere printr-o rudă, în aceste zile, ca să fie blînd în chestiunea dezinfectanților.

Omul din TV s-a enervat pur și simplu, a refuzat și a relatat pe larg cazul antisepticelor diluate. Nu avem acordul ziaristului să-i dezvăluim numele, dar dacă vă gîndiți ce post TV a reflectat pe larg subiectul, veți realiza pe ce canal e omul care a refuzat dealul.

Așa că îngrijorarea și întrebarea sînt logice.

HIV, HPV, Hepatic B și C sînt printre virușii pe care Suprasept ar fi trebuit să-i anihileze în spitale, pe instrumentar, oriunde se aplica

Are Condrea și are sistemul de complicități capacitatea să retragă substanțele din județe și să refacă testele absolut de fațadă, așa cum au făcut DSP-urile și spitalele vreme de 9 ani?! S-a diluat și statul în detergenții aceștia homeopați, așa cum avertizează Alianța Medicilor?

Există o groază de medici care încearcă să reașeze pacientul în mijlocul profesiei lor.

Dar există și multe instituții și oameni din sistemul medical care au coabitat interesat cu această firmă și cu altele.

Directorii din spitale au acceptat peste 800 de contracte cu firma care le vindea substanțe diluate pe post de concentrate pentru sălile de operații, ATI și saloanele de arși. Cei de la DSP i-au acoperit.

Evident că acum sînt speriați și vor să-și scape pielea. Un rezultat rău al eficienției utilizării produselor, adică un test real, va arăta că rezultatul bun dinainte era măsluit, cum a și fost, de fapt. Sau poate ni se va explica faptul că funcționează și diluția de 10%, diluată de încă 10 ori.

"De când l-am văzut pe Dan Alexandru Condrea în poze, nu mă pot opri să vorbesc cu el, la mine în cap. Nu o să îmi răspundă niciodată, știu, și mă doare și stomacul de la atâtea întrebări. Dar, pur și simplu, nu pot opri malaxorul care le produce", scrie jurnalista Simona Tache.

Grijă cu stomacul, Simona!

Regulile din Franța, de pildă, spun că ”la 2% substanță activă glutaraldehidă, cu aceasta nu se șterg decât radiografiile”. 

Apoi medicii ți le pun în plicul voluminos acela cît un tablou, pe care nu-l poți apuca nicicum, și te trimit acasă, pentru încă un rând de viață.

Episodul următor

Document: Controlul dezinfectanților cerut de ministrul Achimaș este gîndit chiar de către omul a cărui Asociație a fost sponsorizată de Hexi Pharma