RORO

„Vrăbi” este însărcinată, dar pentru că Secureanu nu știe al cui e copilul, ”operațiunea Costa Rica” s-a amânat!

Published at Tuesday, 1 May 2018, 06:05

Imprudentă și îndrăgostită, „Vrăbi” i-a spus iubitului ei mai tânăr unde ține managerul de la „Malaxa” o parte din bani.


de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Du-te să iei niște bani cu împrumut de la Borcea!”, i-a spus Secureanu iubitei lui, Eugenia Chiriac.

Fostul manager de la Spitalul „Malaxa” era în arest, în primăvara lui 2017.

Vorbește la telefon cu Cristi Borcea, și el aflat în închisoare.

54 

de ani are Florin Secureanu, trimis în judecată de DNA pentru delapidare și luare de mită

Borcea dă dispoziții, prin intermediari, ca împrumutul să ajungă la Vrăbi.

Dar, în întâlnirea care are loc chiar în locuința dinamovistului, între Vrăbi și unul dintre oamenii de încredere ai lui Borcea se țese rapid o poveste pasională.

Tipul este de vârsta ei.

Arată bine, ca un rezident în sala de forță, și, nu în ultimul rând, e solvabil, căci are câteva apartamente de închiriat.

În casa lui Borcea, Vrăbi ia banii și își lasă loialitatea.

Nu doar pe cea romantică.

S-a prins când a scotocit în telefoanele lui „Vrăbi”!

Vrăbi știe multe despre banii negri ai lui Secureanu.

”Cei doi se plac mult.  Aventura continuă și acum, mult după ce Secureanu a ieșit”, povestește unul dintre prietenii tânărului care i-a sucit capul lui Vrăbi.

Când directorul de la „Malaxa” se întoarce acasă, la jumătatea anului 2017, pentru a fi judecat în stare de libertate, el simte că ceva nu e în regulă.

Iar obiceiul conspirativ de a vorbi de pe telefoanele Eugeniei, iubita cu 28 ani mai tânără ca el, îi provoacă bărbatului matur un șoc.

Scormonitor și gelos, Secureanu se prinde în toamnă că „Vrăbi” are pe cineva.

26 

de ani are Eugenia Chiriac, iubita căreia Secureanu îi lua până și bijuteriile din banii spitalului

Plus că, exact în această perioadă, ea rămâne însărcinată!

Cum a ajuns Borcea să fie suspectat pe nedrept

Iritat, Secureanu începe să dea telefoane apropiaților lui Borcea, ca să descopere cine e tipul după care Vrăbi e căzută în cap.

Băieții și fetele care orbitează în jurul lui Borcea nu sunt duși la biserică așa că îl înregistrează.

Într-una dintre convorbiri, Secureanu se aude cum strigă: ”Am trimis-o la Borcea ca să-i dea bani, nu ca s-o f... O să vadă Borcea!”.

Între timp, medicul se lămurește că Vrăbi trăiește o idilă toridă nu cu Borcea, care e și el bănuit pe nedrept, o dată, într-o chestie sentimentală, ci cu unul dintre băieții de casă ai dinamovistului.

Secureanu are mai multe motive să fie furios.

Secretele sale nu mai sunt în siguranță.

„Vrăbi” face destăinuiri iubitului

Nesăbuită ca în orice amor veritabil, „Vrăbi” îi povestește partenerului său clandestin ”locurile unde Secureanu își ține o parte a banilor și aurului”.

Îi vorbește despre prietenii din ”ungurime” și din străinătate a lui Secureanu. Despre legăturile cu Italia.

Povestea se transformă în ceva foarte periculos.

Mondenul lasă locul numerelor mari.

Inițial, tânărul nu prea bagă de seamă ce informații îi ajung la ureche.

Dar, în timp, ajunge să afle inclusiv că ”Moșul”, așa cum încep să-i spună amândoi iubiții lui Secureanu, planificase s-o trimită pe „Vrăbi” în Costa Rica, ”într-o vacanță ca să testeze care e treaba acolo”.

Despre conturile din Costa Rica și ceasul ”Vacheron Constantin” al lui Vrăbi

În paralel, Secureanu, care este judecat în libertate pentru sute de acte materiale de corupție și nu are drept de a părăsi țara, face contestații după contestații ca să poată trece granița României.

DNA se opune.

Termen după termen, judecătorii îl refuză pe doctor, ultima oară în aprilie 2018.

La rându-i, Vrăbi e blocată de insistențele noului iubit, care îi spune că dacă pleacă în Costa Rica se rupe tot ce e între ei.

”«Vrăbi» i-a mărturisit iubitului tânăr că a primit asigurări că există conturi grase în Costa Rica, dar că a ales să nu plece”, spune o sursă care i-a însoțit pe cei doi amorezi într-o călătorie în provincie.

”Am auzit-o cu urechile mele cum i-a spus că Secureanu e nevinovat, dar că are enorm de mulți bani. Cum se pot împăca astea două în mintea lui Vrăbi, nu știu”, relatează, amuzat, martorul ocular al aventurii.

Mai mult, echipa lui Borcea știe să adulmece banii.

Ei au văzut multe la viața lor și pot face o evaluare competentă a micuțului ”Vacheron Constantin” de pe încheietura lui Vrăbi.

Ca orice spital al Primăriei, ”Malaxa” lua bani și de la bucureșteni, și din fondurile Ministerului Sănătății, și de la Casa de Asigurări Sociale.

Gentil, Secureanu i-a finanțat iubitei toate excentricitățile.

Ca să nu o piardă și ca să-și păstreze secretele, Secureanu a cerut-o de soție

Sarcina este avansată și, în acest moment, plecarea în Costa Rica a lui Vrăbi a devenit imposibilă, chiar și fără încurcătura sentimentală.

Tânărul cere test de paternitate.

Secureanu se simte trădat și vulnerabil. Pentru că Eugenia, tezaurul său de informații, are acum mai multe chei.

Al cui e copilul devine o problemă în șirul deprimant de probleme care apasă pe umerii fostului manager.

Secureanu a apelat acum o lună la soluția de a o cere de soție, ca să o păstreze și pe ea, dar și datele comune ale afacerii.

În cei 9 ani de zile cât a condus Spitalul ”Malaxa”, Florin Secureanu a dispus, ca un vicerege al coloniilor, de bugetul cumulat la peste 60 de milioane de euro.

Cele 2 milioanele de euro imputate în proces sunt doar o parte a poveștii, prima rafală a descoperirilor justiției.

De pildă, un exemplu de detaliu, n-au fost găsite nici măcar toate bijuteriile pe care o firmă i le-a dat lui și lui „Vrăbi”, în schimbul unui contract fictiv de 9.000 de euro pentru ”Curățare instrumentar Ginecologie-Sterilizare”.

Vrăbi îndrăgostită de altcineva și într-un vertij de iubire și confidențe imprudente e tot ce nu avea nevoie Florin Secureanu.

Costa Rica mai așteaptă.


CE URMEAZĂ ÎN DOSAR

Următorul termen al procesului e 14 mai 2018, în care sunt implicaţi Florin Secureanu şi cei trei administratori de firme care nu şi-au recunoscut faptele: Mihai Mesner, Gabriel Deaconu, Claudiu Ioniţă.

Restul celor care au făcut parte din dosarul iniţial, în general subordonați ai managerului, au primit pedepse cu suspendare, dar cu obligația de a contribui la recuperarea prejudiciilor.

Asta după ce oamenii cu funcții mici au recunoscut faptele în faţa procurorilor şi judecătorilor.

Și au explicat că erau doar subordonații sistemului gândit de Florin Secureanu.

Next episode

Azi, încă un inculpat și-a recunoscut vinovăția în traseul banilor furați de la spitalul ”Malaxa”! Secureanu insistă să i se ridice controlul judiciar, moment în care poate pleca în străinătate