ENEN

FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și 25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!

Articol publicat miercuri, 30 noiembrie 2016, 07:11

Milioane de români plătesc contribuții pentru spitalele publice. Un manager de spital public folosește acești bani ca să-și opereze pilele la privat!

UPDATE: NU E GLUMĂ: Cavalerii de la Malta spun că Secureanu le-a furat sigla și  și că-l dau în judecată! Printr-un comunicat făcut public astăzi, Ordinul Cavalerilor de la Malta susține că Florin Secureanu nu are nici o legătură cu ei. "Spitalul Malaxa şi dl. Adrian Secureanu folosesc numele, emblema şi reputaţia Ordinului Suveran de Malta în mod abuziv şi ilegal, cu scopuri exclusiv pecuniare şi personale, ducând în eroare potenţiali donatori sau finanţatori".

UPDATE: Victor Diaconu, șeful secției de chirurgie de la Malaxa și medicul care a operat-o pe Mirela Toma, a văzut cu uimire în această dimineață nota de fundamentare pentru cumpărarea balonului nepoatei lui Secureanu și a declarat: ”Aceasta nu este semnătura mea! Orice analiză grafologică va constata acest lucru!”. Parafa folosită pe nota de fundamentare este cea aflată în posesia asistentei șefe de la chirurgie, soția lui Traian Nica, ”omul de la IT” care făcea chitanțele false. Asistenta șefă a refuzat încă de ieri orice comentariu.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Unde există ”Vrăbi”, există și o nepoată.

De fapt, o ”nepoțică”.

Nepoțică îi spunea managerul Secureanu, nepoțică îi spunem și noi, deși Mirela Toma are 36 de ani și bate spre un metru optzeci.

Un om generos

Unchiul și nepoțica se plimbă nostalgici pe holurile Spitalului Malaxa, în zilele cînd managerul este bine dispus.

Și au plutit pe deasupra a destule clipe vesele!

”Cînd se simțea relaxat, Florin Secureanu era un om generos, care încearca să ajute cît mai multă lume”, povestește un angajat din spital.

Puterea i-a deschis zările și tot puterea i le-a închis.

”Nepoțica” și ”Vrăbi”, rivalitate prin timp

”An după an, boss-ul devine tot mai puternic și preferă să stea înconjurat doar de rude, pile și obligații”, constată omul.

Mirela Toma este precursoarea lui ”Vrăbi”.

Cînd ”Vrăbi” umflă potul, Mirela se transformă în ”nepoțica”, alint care intră în limbajul curent al sutelor de angajați.

Toată lumea din spital o cunoaște.

Martoră la umilirea angajaților

Mirela apare în înregistrarea audio difuzată ieri de Gazeta Sporturilor.

16-13781928_10209064348538266_3688552024032849719_n Mirela Toma, cea alături de care managerul Secureanu se alintă ”unchiul și nepoțica”

E femeia care asistă, fără să intervină, la criza de nervi în care Florin Secureanu o porcăiește și apoi zvîrle paharul spre o angajată.

Mirela e aliata șefului, cu ea vorbește managerul. Pe nepoțică o ia martoră ”la cît de proastă e asta”, adică angajata mai puțin norocoasă.

Nepoțica nu tresare nici atunci cînd unchiul îi spune celeilalte femei, care muncea aplecată asupra unui calculator: ”Bă cretino, vezi că-ți f*t și vreo două!”.

 

370 

de angajați lucrează la Spitalul Malaxa

 Balon gastric pentru ”nepoțică”

Adevărul e că Mirela nici nu are prea multe de spus în fața ”unchiului”.

Chiar dacă a devenit ”nepoțică”, locul Reginei fiind dat lui ”Vrăbi”, ea a rămas profund recunoscătoare lui Florin Secureanu.

Iar el e galant în numele amintirilor comune.

Pe 15 septembrie 2016, Mirela Toma se operează în secția de chirurgie de la Malaxa.

228

de paturi pentru pacienți are ”Malaxa”

I se montează un balon intragastric, ca să slăbească.

”Balonul este introdus în stomac, este umflat și el ocupă cam 2/3 din volum. Creierul pacientului percepe asta ca pe o stare de sațietate”, explică procedura chiar chirurgul care a operat-o pe Mirela Toma.

La vîrsta și la starea de sănătate bună a Mirelei, fără diabet și fără obezitate morbidă, intervenția este una ”electivă”, cum o numesc medicii, adică pacientul o face fără să fie silit de vreun diagnostic, iar spitalul nu decontează.

Nepoata managerului fusese operată de chisturi ovariene, dar asta nu impunea micșorarea stomacului.

În astfel de cazuri, omul plătește 2.000 de lei spitalizarea și, în plus, își cumpără balonul de la o firmă specializată.

Balonul e predat chirurgului înaintea operației.

Mirelei Toma a dat chirurgului balonul plătit de ”unchi” din banii spitalului!

”Asta-i factura, descurcați-vă!”

Documentul care dovedește că Malaxa a plătit balonul gastric pentru operația nepoatei lui Secureanu. În spital, doar ”nepoțica” a fost operată cu balon de slăbit!

Pe 13 septembrie 2016, cu două zile înainte de operație, firma Eurodiagonal SRL din Oradea emite o factură  către Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa".

Produsul vîndut se numește ”Balon intragastric SPATZ – ajustabil cu implantare 1 an”.

El costă 5.995 de lei, cu TVA, și este dedicat Mirelei Toma!

”Ca și în alte numeroase cazuri, managerul a apărut cu factura la contabilitate și le-a zis fetelor de acolo să se descurce”, povestește o sursă a ziarului din Malaxa.

Doar balonul ”nepoțicii”

Contabilitatea a înregistrat-o și a plătit factura.

Gazeta a verificat dacă factura nu putea reprezenta balonul gastric al altui pacient.

”În Malaxa nu s-a făcut decît o operație de balon. Cea a Mirelei Toma”, sună informația certă din interior.

”Noi, medicii, ne supunem”

Cum se poate asta?

”Nouă, medicilor, ni se spune să facem referate de necesitate pentru achiziția diverselor dispozitive medicale. Știm că sînt pile ale managerului și ne supunem”, pretinde un doctor.

”În cazul nepoatei Mirela însă, ca să nu bată la ochi, pe referatul de necesitate n-au scris numele pacientei, ci l-au pus pe chirurg să semneze, invocînd o anexă pe care nu i-au mai arătat-o”
- Angajat al Malaxa, sursă a Gazetei

De fapt, potrivit chirurgului Victor Diaconu, șeful secției și cel care a operat-o pe ”nepoțică”, lucrurile stau chiar mai rău. El a văzut nota de fundamentare din ziar și a spus că ”Nu e semnătura mea!”. 

Referatul de necesitate întocmit pentru cumpărarea balonului stomacal Referatul de necesitate întocmit pentru cumpărarea balonului stomacal, unde chirurgul a spus chiar în această dimineață că i-a fost fasificată semnătura!

Și alți prieteni ajutați

Folosind aceeași metodă, susțin sursele, s-au cumpărat kituri de sleev gastric, de peste 10.000 de lei bucata, tot pentru prieteni ai managerului!

”Dar măcar, în acele cazuri, medicii puteau motiva, aveau o justificare profesională. A fost cazul unei doamne al cărei soț e prieten cu managerul și deține o asociație de bodyguarzi. Lui i s-a cumpărat un kit de 12.000 de lei de sleeve gastric”, spune o sursă.

Salariați pe locuri, fiți gata, start!

Operația Mirelei Toma decurge foarte bine.

”Nepoțica” slăbește repede, asistă en passant la crizele ”unchiului” și poate pleaca la soare, direcția Singapore.

Încă n-a revenit țară.

A refuzat să răspundă la telefon și mesajele s-au succedat pe sms.

-Ați făcut o operație la Spitalul Malaxa?

-În cursul lunii septembrie am fost operată de chisturi produse de o hiperplazie endometrială și mi-a fost introdus un balon gastric avînd probleme în acest sens.

-Și v-a plătit spitalul balonul?

-Fiind salariată am dus adeverință.

Ce ziceți? Sînteți salariați sau pensionari? Ar fi o idee să duceți adeverințe la diverse spitale și să cereți instalarea de baloane gastrice pe bani publici!

”N-am mai văzut un spital public să achite o operație de la un spital privat”

”Cum așa?”.

Și rîde cu poftă.

Medicul de la Malaxa a văzut multe în viața lui.

Îi arătăm factura cu operația cardiacă.

Așa arată o factură nemaiîntîlnită în medicina noastră: un spital public plătește pentru pila directorului la o clinică privată o operație care se putea face fără probleme la stat!

”Asta chiar nu îmi imaginam! Un spital public să achite o operație făcută de cineva într-un spital privat din România?”.

Nu un spital public, spitalul dumneavoastră, spitalul Malaxa! Medicul clipește.

Monza recunoaște

Acum două săptămîni, pe 15 noiembrie, SC Centrul Medical Policlinico di Monza SRL taie o factură de 25.000 de lei pentru una bucată ”servicii medicale”.

La ordinul lui Florin Secureanu, susțin sursele, factura se plătește a doua zi, 16 noiembrie.

Cînd îi este prezentat de către Gazeta Sporturilor, Monza recunoaște documentul.

”Da, am făcut o operație cardiacă unui pacient, la recomandarea Spitalului Malaxa, și Malaxa ne-a achitat 25.000 de lei”, spune Daniel Dram.

Plasată aproape de Stadionul Național, clinica privată are o excelentă reputație pentru intervențiile chirurgicale pe inimă. Și prețuri pe măsură!

”Dar nu vă putem spune mai multe, pentru că sînt datele cofidențiale ale pacientului”, adaugă omul din direcția administrativă de la Monza.

Nici nu e nevoie.

Cînd familia e mare cît generozitatea șefului de clan, lucrurile răzbat mai ușor.

Bani de la Malaxa pentru ”Tanti Paulina”

”Tanti Paulina” este doamna operată la Monza pe banii Spitalului Malaxa.

Femeia este mătușa lui ”Vrăbi”, de acum renumita Eugenia Chiriac, 24 de ani, iubita managerului Secureanu.

De altfel, cum n-au trecut decît două săptămîni, angajații își amintesc că au plătit imediat factura de la Monza, la cererea lui Florin Secureanu.

Pe 15 noiembrie, clinica privată le expediază hîrtia, iar o zi mai tîrziu, pe 16 noiembrie, spitalul public achită cei 25.000 de lei.

”Cam așa pot fi depistate mai toate șmecheriile managerului. Se plăteau a doua zi”, spune o sursă din spital.

”Spitalul Monza nu este în contract cu Casa pentru programul național de boli cardiovasculare”
- Cristina Călinoiu, purtător de cuvînt al Casei de Sănătate București

CASMB: ”Cine vrea să-și pună stent la Monza o face pe banii lui”.

Sau, și mai bine, și-l pune pe banii contribuabililor.

Ați mai avut vreodată un astfel de caz, în care un spital public să plătească operația unui pacient la dumneavoastră?

”Nu, n-am avut. De altfel, acesta a fost singurul caz în care am colaborat cu Malaxa”, spune Daniel Dram, de la Monza.

Și operația de la Monza a fost un succes, ”Tanti Paulina” este bine.

Clinica, mai puțin.

Pentru că spitalul privat Monza a operat o persoană fizică și a fost plătită de un spital public. Pe ce bază a încasat banii?! Monza a scris ”servicii medicale” către Malaxa, poate nu se prinde nimeni.

Putea la fel de bine să scrie ”participare la devalizare de bani publici”.

”Rafael de la Pitești primea și el bani de la spital!”

Îi știți pe oamenii care umblă din firmă în firmă cu niște pungi uriașe și vînd țoale de firmă sau parfumuri?

Comis voiajorii au clienții lor stabili.

Hainele sînt unele fake, iar altele autentice, dar de furat. Cosmeticele, la fel.

”Rafael de la Pitești” reprezintă un nume respectat pe această piață deloc respectabilă, dar foarte eficientă pentru toată lumea.

Rafael este unul dintre cei care încasa bani direct din casieria Spitalului Malaxa, din tranșele cash scoase de manager cu ajutorul facturilor false ale firmei RYS.

”Managerul făcea planificările. Ne spunea: vreau mîine o programare la ora 2 pentru Rafael. Știam că a venit Rafael de la Pitești cu hainele sau parfumurile pentru Vrăbi și pentru nepoțica Mirela. «Programare la ora două» însemna că voia 2.000 de lei”, povestește o sursă.

Eugenia Chiriac, cunoscută și ca Eugenia Chiriac, cea căreia managerul Secureanu îi spune "Vrăbi", o pasionată a hainelor de lux

”Cel mai des după bani nu venea Rafael, care era ocupat cu afacerile, ci fratele lui, Mihai. Intra, îi dădeam plicul cu cît ni se spunea și pleca”.

”Managerul și-a cumpărat un pian pe banii Malaxa și l-a dus acasă”

”La doar cîțiva ani ani după ce venise manager, Secureanu fiind instalat în 2007, spitalul a cumpărat un pian la cererea șefului. Unul mai mic, fără coadă. L-a luat acasă, că dă bine în sufragerie. Nu știe nici el, nici Vrăbi să cînte la pian, dar e de decor”, povestește unul dintre angajați.

Secretele lui Florin Secureanu sînt prost păzite, pentru că el se folosește pentru muncile casnice de oamenii spitalului.

”Cineva a povestit întîmplarea cu pianul în Primăria Capitalei. A venit un control la pont fix. Au găsit imediat documentul: ce să facă un spital cu un pian?! Plus că pianul era acasă la manager!”, spune omul.

”Norocul lui că au intervenit imediat banii și s-a rezolvat! Mai mult, doamna care conducea inspecția l-a și învățat cum să schimbe actele. Achiziția a fost mascată, documentele au fost refăcute și pianul a rămas acasă, în sufragerie”.

10.000

de euro a costat ca ”doamna inspector de la Primărie să închidă ochii”, conform surselor ziarului

La mulți ani, Florin Secureanu!

Managerul spitalului Malaxa împlinește 52 de ani.

Vestea nu prea bună la aniversare e că ieri, după aproape o zi întreagă de audieri la sediul din Știrbei, Traian Nica, ”băiatul de la IT” și unul dintre loialii managerului, pleacă pe jos de la DNA. Ceea ce, de regulă, semnifică faptul că suspectul a decis să colaboreze.

În cealaltă parte a orașului, aseară, tîrziu, echipa DNA termină de colectat zeci de mii de pagini de contracte și documente.

Procurorii, ”niște oameni foarte drăguți”, că la fel se păcălesc mereu suspecții, părăsesc spitalul din Pantelimon și le zic angajaților brusc pietrificați: ”O seară bună! La ce e aici, aveți o singură șansă: să povestiți tot!”.

A trecut de miezul nopții și începe ziua de naștere a șefului care n-a făcut chiar totul de unul singur.

La mulți ani!

Secureanu, la ceremonia în care a fost Secureanu, la ceremonia în care a fost "uns" Cavaler de Malta

Save

Episodul următor

Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc - La mulți ani, România!