ENEN

DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu - ”Îi am înregistrați pe toți!”

Articol publicat luni, 5 decembrie 2016, 06:12

Florin Secureanu deține sute de ore de înregistrări cu discuții fără echivoc despre bani și destinatari

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Era imposibil de anticipat.

Ceea ce părea, inclusiv pentru autorii acestor rînduri, drept cazul unui manager rapace și excentric de la un spital mediu bucureștean, se poate transforma într-o avalanșă de proporții.

Care amenință să măture copaci înalți de pe ambii versanți politici.

Florin Secureanu este în țară, undeva la munte, și nu e singur. Îl însoțesc multe voci familiare.

Este cercetat pentru ”cumpărare de influență”

”El are înregistrări audio pe care le-a făcut în acești ani cu toți contractorii și emisarii politicienilor în momentul în care le dădea bani”, declară pentru Gazetă o sursă din apropierea lui.

Secureanu vrea să-și negocieze situația cu procurorii, mai ales că, după cum ziarul a aflat abia în această noapte, el mai are un dosar la DNA! Exact un dosar de mită!

Pe 27 octombrie 2016, Tribunalul București a admis cererea DNA de a redeschide urmărirea penală în dosarul în care Florin Secureanu este acuzat de ”infracţiunea de cumpărare de influenţă” la postul de televiziune OTV.

captura

L-a plătit pe Dan Diaconescu să-l ajute la OTV

Povestea este un mic roman în marea epopee a lui Secureanu. Pînă în februarie 2016, faptele ei au fost confuze și pentru procurori.

”Acum cîțiva ani, Florin Secureanu a cumpărat o casă pe bulevardul Pache Protopopescu. La un moment dat, el s-a certat cu proprietarul, care s-a considerat înșelat, dat afară din casă și neplătit integral, și l-a amenințat pe manager că se duce la Dan Diaconescu”, povestește o sursă a ziarului.

Inițial, televiziunea ar fi relatat cazul, dar, mai apoi, Florin Secureanu a plătit și l-ar fi făcut pe Dan Diaconescu să dea faptelor turnura care-i convenea medicului.

Banii ar fi mers prin intermediari.

Inițial era ”parte vătămată”, apoi a devenit învinuit

Cînd a ajuns inițial la procurori, dosarul i-a fost favorabil lui Secureanu.

El figura drept ”parte vătămată”.

Dar, prin Ordonanța 161 din februarie 2016, Șeful Secției 1 de la DNA, cere instanței redeschiderea cercetărilor și-i încadrează pe Dan Diaconescu și pe directoarea sa economică Diana Voiculescu la ”infracțiunea de șantaj”, pe alți angajați ai OTV la complicitate la șantaj și favorizarea făptuitorului și pe Florin Secureanu la ”infracțiunea de cumpărare de influență”. 

Instanța admite acum o lună ca procurorii să continue cercetările în noua formă a acuzațiilor, cu Secureanu învinuit și nu victimă.

A fugit luni din apartament, pe o ieșire din spate

Pe acest fond vine investigația Gazetei Sporturilor.

Și dispariția lui Secureanu.

Din noi informații aflate în posesia ziarului, el a părăsit apartamentul RAPPS din centrul Bucureștiului luni, pe o ieșire din spate, care dă spre o curte greu vizibilă.

”A rămas în țară și a plecat la munte”, susține un cunoscut.

În acest timp, a luat legătura cu unii dintre protectori și s-a gîndit care e șansa lui de a scăpa cu o pedeapsă cît mai mică după ce zeci de facturi false și contracte pe bani publici au fost expuse de ziar.

”Discuta într-o cameră separată, unde îi înregistra!”

În mai multe convorbiri cu apropiații, Secureanu le-a spus că ”tot ce mi s-a întîmplat va fi suportat și de cei cărora le-am dat. Îi am înregistrați pe toți!”.

Pasiunea lui pentru înregistrări este confirmată de mai mulți oameni din ”Malaxa”.

”De fiecare dată cînd dorea să discute ceva delicat, despre bani sau combinații, ieșea din biroul său și se ducea, în spatele anticamerei, unde este o încăpere mică. Acolo avea microfoane. Dar nu numai acolo!”, relatează o sursă.

În cazul politicienilor, banii mergeau prin intermediari, care aceștia sînt înregistrați și au intrat în panică.

”Își pregătise șampania indiferent de rezultatul alegerilor”

Florin Secureanu le-a spus apropiaților, încă de acum ceva vreme, că merge la ambele capete ale acestor alegeri parlamentare și că ”le-am dat tuturor, primării, politicieni și firme”.

Unora le-a dat lucrări supraevaluate, adică ocazia de a scoate bani, iar altora, direct bani.

”Ca mare băutor de șampanie, asta e băutura lui preferată!, el își pregătise șampania din timp pentru 11 decembrie, că oricum urma să iasă bine”, povestește un om din spital.

”Acum, este speriat și, în același timp, furios pentru că nu vrea să plătească singur”.

Întrebarea e cînd se va preda Florin Secureanu la DNA?

Și dacă statul român va folosi ocazia pe care o are ca, pe baza acestui fidel băutor de șampanie și pasionat meloman al vocilor altora, să facă un pic de curățenie prin ograda cu mari promisiuni ale politicii noastre.

Episodul următor

Secureanu s-a pus pe statuia lui Eminescu, i-a urat ”Crăciun fericit!” lui Seneca și vrea să-și cumpere apartamentul RAPPS în numele lui ”Constantin Brâncuși”!