ENEN

Ministrul sănătăţii l-a demis pe directorul de la Floreasca după ce n-a găsit la serviciu pe nici unul dintre cei 10 medici școliți în Franța!

Articol publicat joi, 21 aprilie 2016, 11:04

Inaugurarea cu fast pentru a doua oară a unităţii care a costat 9 milioane de euro l-a făcut pe Patriciu Achimaș-Cadariu să meargă după un pont la spital.

În această dimineaţă a fost demis directorul Spitalului de Urgenta Floreasca, Nicuşor Louchi. Situaţia care a dus la demisie este una halucinantă.

Unitate a fost inaugurată în prezenta presei si a ministrului Nicolae Bănicioiu în aprilie 2015. Dar nu a fost dată niciodată în folosinţă. Nici când a fost mai mare nevoie de ea, după incendiul de la Colectiv.

În contextul acesta, ministrul a fost intrigat de PR-ul făcut pe televiziuni şi în presă ieri, când conducerea Spitalului Floreasca a anunţat: "Am deschis secţia modernă de arşi care funcţionează cu toate utilităţile".

"Zece medici care au fost trimişi la specializare în Franţa s-au întors şi vor deservi această secţie", au spus tot ieri Ion Lascăr, şeful secţiei, şi directorul Nicuşor Louchi.

Astăzi, de dimineaţă, Cadariu a fost în inspecţie inopinată la secţie şi a văzut că barocamera, elementul de noutate maximal al acestei unităţi moderne, nu funcţionează.

"Funcţionează toată secţia", i s-a răspuns lui, vag. "Dar barocamera funcţionează?", a întrebat el. Ministrul avea un pont din spital legat de faptul că, de fapt, barocamera nu funcționează nici acum! Şi i s-a confirmat, cînd a primit răspunsul: "nu, aceasta nu funcţionează deocamdată".

Ministrul a vrut să-i cunoască pe cei 10 medici întorşi de la specializarea din Franţa, dar niciunul nu era acolo, susţin surse ale ziarului"Nu sunt la serviciu în prima zi de lucru după inaugurare?", a întrebat, iritat, ministrul, la care directorul i-a răspuns că sunt la un exerciţiu care simulează un incendiu.

Decizia ministrului a fost demiterea directorului Nicuşor Louchi.

Episodul următor

Ioan Lascăr este prima legendă medicală trimisă în fața procurorilor de către Ministerul Sănătății ”pentru că a semnat în fals o recepție fictivă la Unitatea de Arși de la Floreasca”